Snabel-a - Massor om snabel-@

Kul om Snabel-A

Roligt om snabel-@

En hel del kul om webbhotell som använder snabel-a felaktigt kan vara lustigt att skriva vilket görs här inom kort. Dessutom kommer det dyka upp skojig och dråplig fakta om snablar av alla det slag och at-tecknet. Det är alltid bra att känna till hur man ska använda ett snabel-a men också hur man ska undvika använda snabel-a på ett bristande sätt.

Näsapan med snabel

Näsapan med snabel Näsapan har en så lång näsa att den kallas snabel. På engelska kallas den faktiskt för snabelapa (proboscis monkey).

Elefantsnabel

Roligt om at Elefanten är det djur som är allra mest känd för sin snabel. Snabeln kan både suga vatten, bära stora stockar eller plocka upp små föremål från marken.

A-Ö & @-snabel

A-Ö & @-snabel I TV-programmet Från A till Ö fick Hedvig alltid en lång näsa när hon lossades förstå ett ord som hon inte förstod. Näsan krympte igen när hon hade lärt sig ordet.

Världens längsta näsa

Världens längsta näsa Den längsta näsan i världen anses Thomas Wedders från Yorkshire i England ha haft under 1770-talet. Näsan, eller snabeln kan man säga, var hela 19 cm lång.

Långnäsa

Långnäsa Den längsta snabeln eller näsan på en människa i modern tid är Mehmet Ozyurekas från Turkiet vars näsa mätte 8.8 cm

@-tecknets fader

@-tecknets fader Det var programmeraren Raymond Samuel "Ray" Tomlinson (1941-2016) som använde @-tecknet första gången år 1971 då hans programmerar­grupp utvecklade ARPANET med tanken att koppla ihop datorer i USA. @-tecknet användes för att separera användarens namn med den dator som användaren nyttjade.

Pinocchios näsa

Pinocchios näsa Pinocchios näsa växte när Pinocchio ljög. Undrar varför den här bilden hamnade just här?

Sjöelefantens snabel

Sjöelefantens snabel Sjöelefanten är ett mäktigt djur och även kan ha en mäktig snabel. Det är just därför den kallas sjöelefant.

Skrivare med @-tecknet

Heta @? På många av de gamla skrivmaskinerna kan man hitta ett @. Detta sitter oftast tillsammans med siffran 4 eller ner till höger vid returntangenten.

Heta @?

Heta @? I Kina låter tecken snabel-a som "Ai-Ta" vilket nästan låter nästas som kinesiska fö "älskar honom".

Det par som ville döpa sin son till @ fick dock inte göra detta.

Antal @

Antal @ Snabel a (@) har gått från att ha varit ett obetydligt tecken till att användas omkring 300 miljarder gånger varje dag! Snacka om utveckling.

Film om snabel-@

Film om snabel-@


Mer intressant om Snabel-a

Det finns mycket kul att veta om snabel-a men också på vilka sätt @-tecknet eller alfakrull kan användas.


Meny - Snabel-@
Till förstasidan på www.snabel-a.seHögst upp på sidan om snabel-aLängst ned på sidan om snabel-a
Sverige@ på språk@ på datornNyheter